Matkapörssin erityisehdot, joita sovelletaan Yleisten matkapakettiehtojen lisäksi
Matkapörssi (”Matkapörssi”) (yhtiö Lakeuden Matkat Oy) toimii lentolippujen, hotellimajoitusten ja vuokra-autojen välittäjänä sekä tarjoaa omatoimisia lento+hotelli -valmismatkapaketteja. Näitä matkaehtoja sovelletaan Matkapörssin välittämiin ja tarjoamiin matkapalveluihin.

Huomioithan, että matkustajana velvollisuutenasi on:

 • Lukea ja hyväksyä nämä matkaehdot ennen matkan ostamista.
 • Tarkistaa ennen oston vahvistamista, että kaikkien matkustajien nimet on kirjoitettu samalla tavalla kuin passissa. Lentoliput ovat henkilökohtaisia. Nimenmuutokset tehtyyn varaukseen eivät ole mahdollisia tai mahdollisia vain lisämaksusta, riippuen lentoyhtiöiden noudattamista käytännöistä.
 • Ottaa viipymättä yhteyttä Matkapörssiin, jos varausvahvistus ei saavu sähköpostitse muutaman minuutin kuluessa varauksesta.
 • Heti vahvistuksen saavuttua asiakkaan tulee tarkistaa, että tiedot täsmäävät ja ilmoittaa epäselvyyksistä tai virheistä heti Matkapörssille. Matkapörssin palveluaikojen ulkopuolella tulee ottaa yhteyttä suoraan lentoyhtiöön, hotellivaraamoon tai autovuokraamoon.
 • Huolehtia siitä, että kaikki varauksen aikana antamasi yhteystiedot ovat oikeita ja ajantasaisia, ja seurata varauksessa ilmoitettua sähköpostia, koska kaikki yhteydenpito tapahtuu sähköpostitse.
 • Ilmoittaa Matkapörssille yhteystietojesi muutoksista.
 • Huolehtia siitä, että olet selvillä meno- ja paluumatkan lentoajoista sekä mahdollisista aikataulumuutoksista.
 • Tarkistaa lentoyhtiöltä, mistä terminaalista lento lähtee ja saapua lennolle ajoissa.
 • Ottaa selvää matkakohteen ja mahdollisten välilaskumaiden viisumisäännöistä sekä vaadittavista matkustusasiakirjoista. Saat nämä tiedot kyseisen maan lähetystöstä ja lennoista vastaavilta lentoyhtiöiltä.
 • Tarkistaa ja ottaa tarvittavat rokotukset ennen lähtöä.
 • Tarkistaa passille ja sen voimassaoloajalle asetetut vaatimukset. Tietyissä maissa vaaditaan, että passi on voimassa tietyn ajan paluumatkan alkamisen jälkeen.
 • Tarkistaa lähtöselvitysten määräajat. On suositeltavaa saapua lähtöselvitykseen vähintään 1,5 tuntia ennen kotimaanlennon ja 2,5 tuntia ennen ulkomaanlennon lähtöaikaa.

Matkapörssi ole vastuussa matkaan tai varaukseen liittyvistä ongelmista tai häiriöistä (kuten matkan tai ostetun palvelun käyttämättä jäämisestä, keskeytymisestä ja tähän liittyvistä menetyksistä tai kustannuksista), jotka johtuvat edellä mainittujen matkustajan velvollisuuksien laiminlyönnistä.

1. Matkan varaaminen, sopimuksen syntyminen ja matkustusasiakirjat

1.1 Varaukset ja varausvahvistus

Matkoja ja palveluita koskevat varaukset tehdään joko matkapörssi.fi -verkkopalvelussa tai ottamalla yhteys Matkapörssin asiakaspalveluun. Varaus tulee Matkapörssiä ja matkustajaa sitovaksi, ja varausta koskeva sopimus syntyy matkustajan hyväksyttyä nämä matkaehdot itseään sitoviksi varauksen yhteydessä ja maksettuaan varauksen (ks. kohta 7, Maksaminen).

Kuitenkin Matkapörssi pidättää oikeuden vahvistaa varaus vasta myöhemmin seuraavissa tapauksissa:
– lennon lähtökenttä ei ole Suomessa, varaus käsitellään erikseen eikä sitä automaattisesti vahvisteta maksun yhteydessä. Mikäli Matkapörssi ei voi vahvistaa varausta, suoritetut maksut palautetaan asiakkaalle
– Matkan maksaja tai käytetyn maksuvälineen haltija ei ole matkavarauksessa matkustajana. Kts kohta 7. Maksaminen

Varauksen tekemisen ja maksamisen jälkeen Matkapörssi lähettää matkustajalle varausvahvistuksen matkustajan antamaan sähköpostiosoitteeseen. Varausvahvistus täytyy ottaa mukaan matkalle. Vahvistus sisältää tärkeitä tietoja kuten varausnumeron, lennon numerot sekä lähtöajat. On myös suositeltavaa tulostaa varausnumerot sisältävä matkakuvaus ja erilliset elektroniset lentoliput.

Varauksen tekeminen edellyttää 18 vuoden ikää.

1.2 Hinnanmuutokset ja tekniset ongelmat

Matkapörssi ei vastaa hinnanmuutoksista eikä teknisistä ongelmista, jotka ovat sen kohtuullisten vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella. Jos jo tehtyyn varaukseen tulee muutoksia Matkapörssistä riippumattomista syistä, Matkapörssi pyrkii ottamaan matkustajaan yhteyttä 24 tunnin kuluessa. Jos teknisiä ongelmia ilmaantuu muulloin kuin Matkapörssin asiakaspalvelun palveluaikana, matkustajaan pyritään ottamaan yhteyttä seuraavana arkipäivänä. Matkapörssi varaa oikeuden peruuttaa matkustajan varaus teknisten ongelmien ja hintamuutosten tai -virheiden vuoksi, joihin Matkapörssi ei voi vaikuttaa. Tällaisessa tapauksessa matkustajalle ilmoitetaan sähköpostitse.

1.3 Passi ja viisumi; Erityiset matkustusvaatimukset

Matkustajalla täytyy olla voimassa oleva passi jo varausta tehdessään. Lisäksi matkustajan täytyy huolehtia, että hän hankkii tarvittaessa viisumin matkakohteeseen ja kauttakulkumaihin. Jos matkustajalla ei ole matkustamiseen vaadittavia asiakirjoja, matkustaja on itse vastuussa tästä aiheutuvista kustannuksista ja muista seuraamuksista (kuten maahanpääsyn epääminen). Matkustajan täytyy tarkistaa, että passi, viisumi ja kauttakulkuviisumi täyttävät kohdemaiden ja lentoyhtiöiden vaatimukset. On suositeltavaa ottaa passi mukaan jokaiselle matkalle. Mikäli matkustajalle ei myönnetä viisumia tai muuta matkustamiseen tarvittavaa asiakirjaa, ja matkustaja ei tästä syystä voi hyödyntää varaustaan kokonaan tai osittain, matkustajan lentojen, majoitusten tai muiden palveluiden peruutukset tai muutokset ovat mahdollisia vain näiden ehtojen mukaisesti (ks. kohta 6, Varauksen peruuttaminen ja muuttaminen).

Jotkut maat asettavat erityisiä vaatimuksia paluulipulle. On matkustajan vastuulla tarkistaa maahantulovaatimukset kyseisen maan suurlähetystöstä ja lentoyhtiöltä. Tässä muutamia esimerkkejä, vaatimuksia voi olla muillakin mailla.

 • Kanadan eTA – elektroninen matkustuslupa

15.3.2016 lähtien Kanadaan matkustavien henkilöiden, joilla ei ole viisumia, pitää hankkia maahantulotupa: Canadian Electronic Travel Authorization (eTA) Lisätietoja on saatavilla täältä: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp

 • Australian eTA – elektroninen matkustuslupa

Australiaan matkustavien henkilöiden, joilla ei ole viisumia, pitää hankkia maahantulotupa: Australian Electronic Travel Authority (eTA) Lisätietoja on saatavilla täältä: https://www.eta.immi.gov.au/ETAS3/etas

 • Ennakkotiedot Yhdysvaltoihin matkustavilta henkilöiltä

Advance Passenger Information System (APIS). Matkustajan varaamaa Yhdysvaltojen tai Kanadan matkaa varten tarvitaan maahantulotarkastusta varten seuraavat tiedot jokaisesta matkustajasta ennen lentojen lunastamista ja lippujen kirjoittamista:
• passinumero, voimassaoloaika, syntymäaika
• koko nimi (kuten passissa ja lentolipuissa)
• kotiosoite Suomessa ja ensimmäisen osoitteenne Yhdysvaltojen alueella
Suomen kansalaisen passin on oltava voimassa koko oleskelun ajan. APIS-tiedot voidaan lisätä kunkin lentoyhtiön nettisivuilla.

 • ESTA -Yhdysvaltojen elektroninen matkustuslupa

Kaikilla Yhdysvaltoihin tai Yhdysvaltojen kautta lentävillä matkustajilla on oltava matkustuslupa (ESTA) ja koneellisesti luettava passi.

Matkustajan on täytettävä ESTA -kaavake huolellisesti ennen lentolipun lunastamista. Mikäli matkustaja saa hylkäävän päätöksen, hänen tulee olla yhteydessä Yhdysvaltojen konsulaattiin viisumin hankkimiseksi tai jatko-ohjeita varten. Matkustaja on itse vastuussa matkustusluvan hankkimisesta, Matkustuslupa ja pakollinen kaikille viisumitta matkustaville alle 90 vrk oleskeleville. Matkustuslupa haetaan myös lapsimatkustajille. Jos matkustajalla on voimassa oleva viisumi, matkustaja ei tarvitse tätä matkustuslupaa.

Matkustaja vastaa itse ESTA -maksujen suorittamisesta. ESTA-hakemus käsitellään vasta kun maksu/maksut on kokonaan suoritettu.

ESTAan oikeuttavan Visa Waiver -ohjelman puitteissa voivat matkustaa seuraavien maiden kansalaiset: Alankomaat, Andorra, Australia, Belgia, Brunei, Chile, Espanja, Hollanti, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Japani, Etelä-Korea, Kreikka, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Monaco, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, San Marino, Singapore, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Suomi, Taiwan, Tanska, Tsekki, Unkari, Uusi-Seelanti, Viro.

Yhdysvallat tiukensi 21.1.2016 sääntöjään koskien Visa Waiver –ohjelmaan (VWP) kuuluvien maiden kansalaisia. Suomen kansalaiset saavat, alla mainituin poikkeuksin, edelleen matkustaa Yhdysvaltoihin ja viipyä maassa viisumitta 90 päivän ajan hyväksytyllä ESTA-hakemuksella sekä voimassa olevalla passilla.

Poikkeukset: Suomen kansalaisten, jotka ovat matkustaneet tai oleskelleet Iranissa, Irakissa, Sudanissa tai Syyriassa 1.3.2011 jälkeen tai joilla on kaksoiskansalaisuus jossain kyseisistä maista, tulee hakea viisumia Yhdysvaltojen suurlähetystöstä tai konsulaatista. Mikäli heillä on jatkuva, aikaisemmin myönnetty ESTA-hakemus, se katsotaan mitätöidyksi ja matkustajan tulee anoa viisumia suurlähetystöstä tai konsulaatista.

Mikäli matkustajan lennolle pääsy tai maahantulo estyy johtuen matkustusluvan (ESTA) tai viisumin puuttumisesta, Matkapörssi ei ole velvollinen maksamaan hyvitystä käyttämättä jäävistä lennoista tai maajärjestelyistä.

Neuvoja ja ohjeita matkustusluvan täyttämiseen on saatavilla matkustusluvan alasivulta: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/WebHelp/helpScreen_fi.htm

Varsinainen matkustuslupahakemus on löydettävissä täältä: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1&language=fi

 

Intian e-viisumi: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

Kenian e-viisumi: https://www.kenyavisagov.com/

Uusi Seelanti NZeTa-elektroninen matkustuslupa: https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about-visa/nzeta

2. Lentolippujen varaukset

2.1 Yleistä

Varauksiin, joihin sisältyy pelkkä lento, sovelletaan Yleisiä matkapakettiehtoja vain kohtien 2.2, 2.3, 2.6, 3, 4, 11 ja 20 kohdalla.
Pelkkä lento -varausten kohdalla sovelletaan seuraavaa erityisehtoa: peruutus- ja muutoskulut määräytyvät lentoyhtiön varaus- ja myyntiehtojen mukaan lisättynä Matkapörssin kuluilla. Lisätietoa kohdissa 6.

Lentolipun lento-osuudet täytyy käyttää aikajärjestyksessä. Kaikki osuudet on käytettävä. Jos matkustaja ei osallistu matkan jollekin osuudelle, lentoyhtiö voi peruuttaa varaukselta muut lennot. Matkapörssi ei voi vaikuttaa tähän sääntöön. Käyttämättä jääneistä lento-osuuksista ei makseta hyvitystä.

Erillisillä varausnumeroilla olevat lentoliput katsotaan erillisiksi toisistaan riippumattomiksi lennoiksi. Jos aikataulu muuttuu, lennot myöhästyvät tai ne perutaan, Matkapörssi ei ole vastuussa liityntälennolta myöhästymisestä tai hyvityksen saamatta jäämisestä.

2.2 Yksin matkustavat lapset

Yksin matkustaville alle 18-vuotiaille lapsille voi varata lentolipun Matkapörssin asiakaspalvelun kautta. Varauksesta veloitetaan Matkapörssin kulloinkin veloittama lisämaksu. Huomioithan, että tietyt maat ja lentoyhtiöt saattavat asettaa erityisiä ikärajoja yksin matkustaville lapsille tai edellyttää, että alle 18-vuotiaat matkustavat holhoojan seurassa. Matkustaja on velvollinen noudattamaan lentoyhtiöiden ehtoja ja käytäntöjä.

2.3 Sylilapset

Alle kaksivuotiaat katsotaan sylilapsiksi. Heillä ei ole omaa istumapaikkaa. Jos lapsi täyttää matkan aikana kaksi vuotta, häntä ei voi varata sylilapsena, vaan hänelle tulee varata lastenlippu koko matkan ajaksi. Sylilapselle ei voi varata lippua ennen syntymää, koska nimen ja syntymäajan tulee vastata passin tietoja. Sylilapselle voi tehdä varauksen myös jälkikäteen Matkapörssin asiakaspalvelun kautta. Jälkikäteen tehtävästä varauksesta veloitetaan Matkapörssin kulloinkin veloittama lisämaksu. Matkapörssi ei korvaa mahdollisia kustannuksia, jotka aiheutuvat siitä, että lapselle on varattu vääräntyyppinen lentolippu. Lastenruoan tai vauvankopan kaltaisten toiveiden toteutumista ei voida taata.

2.4 Lentojen lähtö- ja saapumisajat

Kaikki lentojen lähtö- ja saapumisajat ilmaistaan paikallisina aikoina. Vahvistuksessa näkyvät lentojen lähtö- ja saapumisajat ovat alustavia. Ne voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Siksi matkustajan täytyy itse pysytellä ajan tasalla lentoyhtiön tekemien muutosten suhteen.

2.5 Lentojen vaihtoajat

Ilmoitetut lentomatkojen vaihtoajat ovat lentoyhtiöiden hyväksymiä. Vaihtoajat perustuvat siviili-ilmailun viranomaisten laskelmiin. Jos kokonaisuutena varatun lentomatkan jollakin osuudella tapahtuu myöhästyminen, lentoyhtiöt ovat velvollisia auttamaan matkustajaa pääsemään matkakohteeseen.

Jos lentoliput on varattu erikseen, lentoyhtiö ei ole vastuussa jatkolennolta myöhästymisestä vaihtoajan riittämättömyyden vuoksi. On matkustajan vastuulla varmistaa, että vaihtoaika lentojen välillä on riittävän pitkä.

2.6 Aikataulumuutokset

Lentoyhtiöt voivat lyhyelläkin varoitusajalla tehdä muutoksia aikatauluihin ja peruuttaa lentoja ilman, että Matkapörssi voi vaikuttaa tähän. On matkustajan vastuulla tarkistaa lähtö- ja paluulentojen ajat sekä mahdolliset aikataulujen muutokset ja lentojen peruutukset suoraan lentoyhtiöltä.

Matkapörssi ei ole velvollinen ilmoittamaan matkustajalle aikataulumuutoksista eikä lentojen peruutuksista. Matkapörssi ei vastaa matkan peruuntumisesta, jos syynä on ympäristökatastrofi, sota, lakko tai muu ennalta arvaamaton tapahtuma tai mikä tahansa Matkapörssistä riippumaton syy. Lentojen peruuntumiset käsitellään aina lentoyhtiön sääntöjen mukaan. Matkustajan on esitettävä mahdolliset korvausvaatimuksensa suoraan lentoyhtiölle.

Jos saapuminen hotelliin tai autovuokraamoon viivästyy aikataulumuutoksen vuoksi, matkustajan täytyy itse ilmoittaa siitä hotelliin tai autovuokraamoon.

2.7 Verot

Kaikki lentolippuun sisällytettävät verot ja maksut (kuten lentokenttä- ja polttoaineverot) sisältyvät lipun hintaan. Tietyiltä lentokentiltä lähdettäessä lähtövero on maksettava paikan päällä, ja tällaisten verojen maksamisesta vastaa matkustaja. Matkustajan vastuulla on tarkistaa mahdollisten lähtöverojen maksuun liittyvät asiat.

2.8 Kuljetukset ja hotellimajoitukset lentokentän vaihdon tai yön yli kestävän lennon vaihdon yhteydessä

Mahdolliset maakuljetukset ja yöpymiset matkan aikana eivät sisälly lentolipun hintaan. Matkustajan vastuulla on tarkistaa niiden aikataulut ja hinnat, ja matkustaja vastaa tällaisten kuljetusten ja yöpymisten kustannuksista. Tämä on voimassa silloinkin, jos lentoyhtiö tekee muutoksia aikatauluihinsa.

2.9 Kaksinkertaiset varaukset

Matkustajan vastuulla on varmistaa, että mahdolliset tuplavaraukset perutaan riippumatta siitä, missä ne on tehty. Lentoyhtiö voi peruuttaa tuplavarauksen ilmoittamatta asiasta etukäteen. Matkapörssi ei ole vastuussa lentoyhtiön tekemästä peruutuksesta tai siitä, ettei lentoyhtiö suorita takaisinmaksua.

2.10 Matkatavarat

Matkapörssi ei ole vastuussa matkatavaroihin liittyvistä seikoista kuten matkatavaroiden katoamisesta, myöhästymisistä tai vaurioitumisista, eikä näistä aiheutuvista lisäkustannuksista. Matkustajan on ilmoitettava matkatavaroiden katoamisesta, viivästymisestä tai vaurioitumisesta suoraan lentoyhtiön edustajalle lentokentällä heti kun vahinko on havaittu. Matkapörssi ei ole vastuussa matkatavaroihin liittyvistä matkatavara- tai muista lisämaksuista, mikäli niiden ei ole ilmoitettu sisältyvän lipun hintaan.

2.11 Lentoyhtiön kanta-asiakaskortit

Lentoyhtiön kanta-asiakaskortin tiedot voi lisätä varausta tehdessä. Tiedot välitetään eteenpäin lentoyhtiölle, mutta Matkapörssi ei ole vastuussa siitä, että kyseinen lentoyhtiö kirjaa tiedot kanta-asiakasetujen saamiseksi. Kaikki lentoliput eivät oikeuta kanta-asiakasetuihin. Tämä tulee tarkistaa suoraan lentoyhtiöltä.

2.12 Matkustusluokka

Matkustusluokan (turisti tai business) voi valita vain varaamisen yhteydessä. Valittu matkustusluokka saattaa olla mahdollinen vain tietyillä lentovarauksen lento-osuuksilla. Palvelut lennon aikana vaihtelevat lentoyhtiökohtaisesti. Lisätietoja voi saada lentoyhtiöiden omilta sivustoilta. Matkapörssi ei ole vastuussa, jos lentoyhtiö vaihtaa lentokoneen toisentyyppiseksi tai ylivaraa tietyn matkustusluokan, jolloin palveluihin voi tulla muutoksia tai matkustusluokka muuttuu vaatimattomammaksi. Mahdolliset reklamaatiot on tehtävä suoraan kyseiselle lentoyhtiölle.

3. Hotellivaraukset

Hotellivarauksien osalta Matkapörssi noudattaa kyseisen majoituspalvelun tarjoajan varaussääntöjä ja -ehtoja.

Varauksen yhteydessä ilmenee, sisältyykö aamiainen majoituksen hintaan vai veloitetaanko se erikseen. Mahdolliset kuljetukset lentokentän ja hotellin välillä sekä paikalliset turisti- ja kaupunkiverot eivät sisälly hintaan.
Matkapörssi.fi -sivustolla näkyvät tiedot ovat peräisin majoituspalvelujen tuottajilta. Sivustolla näkyvät kuvat hotellista eivät välttämättä esitä varattua huonetta. Matkapörssi ei vastaa mahdollisista kuvissa ja teksteissä olevista virheistä tai majoituspalvelujen tuottajien antamien tietojen muuttumisesta. Matkapörssi suosittelee, että matkustaja muodostaa itse käsityksen hotellin tasosta ja sen soveltuvuudesta matkustajan tarpeisiin.Hotellin tähtiluokitus arvioidaan kokonaisuutena palvelujen ja tilojen perusteella. Annettu tähtiluokitus perustuu kansainväliseen arvioon, joka kriteereiltään ja laatuvaatimuksiltaan voi poiketa suomalaisten tottumuksista.

4. Vuokra-autot

Matkapörssi välittää vuokra-autoja yhteistyössä rentalcars.comin kanssa. Kaikki varauksia koskevat kysymykset täytyy esittää suoraan heille. Varauksiin sovelletaan rentalcars.comin yleisiä sopimusehtoja, eikä Matkapörssi vastaa vuokra-auton varaukseen liittyvistä ongelmista tai virheistä (kuten valitun auton saatavuus, varauksen voimassaolo. peruutusoikeus jne.).

5. Lento+hotelli -matkapaketit

5.1 Yleisten matkapakettiehtojen soveltaminen; Vastuullinen matkatoimisto

Matkapörssin tarjoamiin omatoimisiin ”Lento+hotelli” -matkapaketteihin sovelletaan ensisijaisesti Yleisiä matkapakettiehtoja ja toissijaisesti näitä Matkapörssin matkaehtoja. Matkustajalla on ”Lento+hotelli” -matkapakettien osalta käytettävissään Yleisten matkapakettiehtojen mukaiset oikeudet.

Ellei matkapakettiehdoista, ”Lento+hotelli” -matkapaketteihin liittyvät lentojen, majoitusten tai muiden palveluiden peruutukset tai muutokset ovat sallittuja vain näiden ehtojen mukaisesti (ks. kohta 6, Varauksen peruuttaminen ja muuttaminen).

Vastuullisena matkatoimistona toimii:
Matkapörssi / Lakeuden Matkat Oy, Tarjusojantie 15A, 90440 Kempele
Puh.+358 (0)207 497 380
Sähköposti: myynti@matkaporssi.fi
Rekisteritunnus: 3261/00/Mj

6. Varauksen peruminen ja muuttaminen

6.1 Varauksen peruminen

Lentoliput kirjoitetaan heti kun varaus on vahvistettu maksulla. Matkapörssi noudattaa lentoyhtiöiden lippusääntöjä ja lentolipun peruuttaminen on mahdollista vain lentolipun säännön mukaisesti. Niissä on yleensä runsaasti rajoituksia, jolloin rahanpalautus ei välttämättä ole mahdollista.

Hotellivarausten osalta Matkapörssi noudattaa majoituspalvelujen tuottajan varaussääntöjä. Niissä on yleensä runsaasti rajoituksia, ja hotellivarauksen peruuttaminen on mahdollista vain kyseisen majoituspalvelun tuottajan noudattamien sääntöjen ja veloitusten mukaisesti. Jos majoituspalvelujen tuottaja sallii maksun palauttamisen, siitä vähennetään 60 euron käsittelykulu huonetta kohden.

Matkapörssi suosittelee kattavan matkavakuutuksen ottamista, jolloin rahanpalautus saattaa olla mahdollista vakuutusyhtiön kautta.

6.2 Varauksen muuttaminen

Matkapörssi noudattaa lentoyhtiöiden lippusääntöjä. Niissä on yleensä runsaasti rajoituksia. Muutos- ja peruutusehdot saa ottamalla yhteyttä Matkapörssin asiakaspalveluun tai kyseiseen lentoyhtiöön. Lentoliput eivät ole pääsääntöisesti muutoskelpoisia. Muutosoikeudelliset lentoliput tulee varata Matkapörssin asiakaspalvelun kautta palvelumaksua vastaan. Jos lentoyhtiö sallii muutosten tekemisen varaukseen, ne täytyy tehdä lentoyhtiön lippusääntöjen mukaisesti. Mikäli lipun sääntö sallii Matkapörssi auttaa asiakasta tekemään muutoksia, mikäli hän on ostanut palvelupaketin. Jos asiakas tekee muutoksia varaukseen, hän vastaa muutoksesta aiheutuvista kustannuksista.

Jos matkalipun hinta nousee muutoksen vuoksi, asiakas maksaa nämä kustannukset itse. Lentoyhtiön muuttaminen tai vaihtaminen ei ole mahdollista.

Hotellivarausten muutosten osalta Matkapörssi noudattaa majoituspalvelujen tuottajan varaussääntöjä, Siksi vahvistettuun hotellivaraukseen ei voi tehdä muutoksia muissa kuin majoituspalvelujen tuottajan noudattamien sääntöjen ja veloitusten mukaisesti.

Varauksen muutos tulee kaikissa tapauksissa voimaan vasta kun se on maksettu ja Matkapörssi on vahvistanut muutoksen sähköpostitse tai muuten kirjallisesti.

6.3 Rahanpalautukset

Palveluntuottajat (lentoyhtiöt, hotellit, autovuokraamo) maksavat palautukset matkustajien tekemistä peruutuksista omien sääntöjensä mukaisesti. Esimerkiksi lentoyhtiö voi palauttaa tietyissä tilanteissa lentolipun hinnan tai osan siitä lentoyhtiön soveltamien sääntöjen mukaan ja Matkapörssi tilittää lentoyhtiön puolesta rahat matkustajalle. Matkapörssi veloittaa palautuksesta 60 EUR käsittelykulun lentolippua kohden.

Käsittelyajat ovat 1 – 6 kuukautta eikä Matkapörssi voi vaikuttaa niihin. Käsittelyaika voi pidentyä palveluntuottajan käsittelyajan vuoksi. Matkapörssi ei palauta peruutusturvan, palvelupaketin, maksutapalisämaksun tai muiden lisätuotteiden hintaa, eikä aiemmin veloitettuja käsittelykuluja tai lisämaksuja.

Jos lentoyhtiö on peruuttanut lennon ylivoimaisen esteen (force majeure) vuoksi tai lento jää käyttämättä aikataulumuutoksen vuoksi, käsittelykulu on 20 EUR henkilöä kohden.

6.4 Jos lentolippua ei käytetä

Mikäli matkustaja myöhästyy lähtöselvityksestä tai lähtöportilta, käyttämättä jääneestä lentovarauksesta ei makseta hyvitystä näissä ns. no show -tapauksissa. Myöhästynyttä matkustajaa pyydämme olemaan suoraan yhteydessä lentoyhtiöön erityisjärjestelyistä, mikäli ne ovat mahdollisia.

6.5 Peruutusturva

Suosittelemme aina peruutusturvan sisältämän matkavakuutuksen ottamista jo matkaa varattaessa. Tällä hetkellä Matkapörssi ei myy matkavakuutuksia, kannattaa kysyä vakuutuksesta omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Matkapörssin käsittelykulu peruutustapauksissa on 60 euroa henkilöä kohden. Matkapörssi ei palauta peruutusturvan, palvelupaketin, maksutapalisämaksun tai muiden lisätuotteiden hintaa, eikä aiemmin veloitettuja käsittelykuluja tai lisämaksuja.

7. Maksaminen

Päävaraaja on vastuussa maksamisesta. Siksi maksajan tulee olla päävaraajana. Jos maksaja on muu kuin päävaraaja, Matkapörssi pidättää oikeuden perua varaukset ja veloittaa syntyneet peruutuskulut varaajalta. Jos haluat varata matkan niin, että maksaja ei ole matkustajana ja päävaraajana, ota yhteys asiakaspalveluumme.

7.1 Hinnoittelu

Hinnat perustuvat matkan varaushetkellä voimassa oleviin sopimuksiin, hinnastoihin, aikataulutietoihin ja valuuttakursseihin. Mahdolliset lentoyhtiön hinnankorotukset astuvat välittömästi voimaan ja vaikuttavat kaikkiin maksamattomiin/lunastamattomiin lippuihin. Arvonlisävero sisältyy matkojen hintaan.

Varaus on sitova heti kun se on vahvistettu maksulla. Kun Matkapörssi on vastaanottanut maksun, lähetetään varausvahvistus asiakkaan varatessaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Tämä varausvahvistus toimii matkustajan matkalippuna/tositteena. Se on pidettävä mukana koko matkan ajan.

7.2 Maksu- ja luottokortit (MasterCard, Eurocard ja Visa sekä Debit kortit)

Varaus on mahdollista maksaa matkapörssi.fi -sivustolla ilmoitetuilla maksu- ja luottokorteilla. Diners Club-, Amex- tai Visa Electron- korteilla ei voi maksaa. Tiettyjä ulkomaisia kortteja ei hyväksytä. Tietyissä tapauksissa korttiveloitus saatetaan tehdä kahdessa osassa.

7.3 Verkkopankki (Danske, Nordea, OP, Handelsbanken, POP, S-Pankki, Ålandsbanken, Säästöpankki ja Aktia)

Varaus on mahdollista maksaa matkapörssi.fi -sivustolla verkkopankin kautta.

7.4 Erämaksu (Osamaksu)

Löytyikö mieluisa äkkilähtö? Tai hyvä tarjous unelmien matkakohteeseen, mutta haluaisit säästää luottokorttia matkakohteessa maksamiseen. Tai osuuko palkkapäivä vasta viikon päähän? Matkapörssi tarjoaa kattavat rahoitusvaihtoehdot matkallesi lyhyellä tai pidemmälle maksuajalla. Verkkokaupassa on rahoitusmahdollisuutena Matkapörssi Lasku  tai Matkapörssi Erämaksu. Nämä rahoitukset myöntää Svea.

Rahoitusvaihtoehtojen avulla voit helposti, joustavasti ja turvallisesti tehdä matkaostoksia verkossa. Verkkopankkitunnuksilla tunnistaudut palvelussa kätevästi ja voit valita sinulle parhaiten sopivan maksutavan

Lue Svean yleiset luottosopimusehdot.

7.5 Maksaminen laskulla 

Jos asiakas valitsee laskun, asiakkaan, Matkapörssin ja maksupalvelu Svean välille muodostuu sopimus. Sopimus tulee voimaan, kun asiakas on vahvistanut maksun painamalla Osta-painiketta. Tällöin matka katsotaan kokonaan maksetuksi ja matkaehtojen mukaisia peruutusehtoja noudatetaan. Lasku lähetetään asiakkaalle postitse. On huomioitava, että etämyyntilaki ei koske kuljetuksia eikä majoituksen tai konserttilippujen kaltaisia palveluita. Asiakas hyväksyy laskun lähettämisen sähköisenä tarpeen vaatiessa.

Lue Svean yleiset luottosopimusehdot.

 

8. Lisätuotteet

8.1 Lentokenttäkuljetukset

Lentokenttäkuljetukset varataan joko lento+hotelli -paketin yhteydessä Online-palvelussa taikka puhelimitse/sähköpostilla/chat-palvelussa asiakaspalvelumme kautta. Kuljetusten saatavuus vaihtelee kohteesta ja lennon laskeutumisajasta riippuen. Esim. yöllä laskeutuvaan lentoon ei välttämättä pysty lisäämään kuljetusta (kannattaa tarkistaa myyntipalvelustamme). Online-palvelun kautta varattu kuljetus on aina menopaluu ja sisältää kuljetukset koko matkaseurueelle. Kuljetuksen peruuttaminen tai muuttaminen jälkikäteen on aina maksullista.

8.2 Matkavakuutus

Tarkista ja osta sopiva matkavakuutus omasta vakuutusyhtiöstäsi. Matkapörssi ei tällä hetkellä myy matkavakuutuksia.

8.3 Matkatavaravakuutus

Tarkista ja osta sopiva matkavakuutus omasta vakuutusyhtiöstäsi. Matkapörssi ei tällä hetkellä myy matkavakuutuksia.

9.1 Reklamaatiot

Matkustajan on ilmoitettava mahdollisista ongelmista ja virheistä, ja tehtävä huomautukset ja reklamaatiot, matkan aikana suoraan sille palveluntarjoajalle (lentoyhtiö, autovuokraamo tai hotelli), jonka suoritus on virheellinen. Jos asiakas saa asianmukaisen hyvityksen tai korvauksen suoraan palveluntarjoajalta, korvausta ei yleensä voi saada jälkeenpäin. Jos palveluntarjoaja ei ole antanut korvausta reklamaation perusteella, Matkapörssi voi tapauksesta riippuen avustaa reklamaation käsittelemisessä.

Reklamaatio on tehtävä kirjallisesti viimeistään kuukauden kuluttua kotiinpaluusta. Käsittely kestää noin kolme kuukautta.

Reklamaation lähetysosoite:
Matkapörssi / Lakeuden Matkat Oy
Tarjusojantie 15, 90440 Kempele
Puh.+358 (0)207 497 380
Sähköposti: myynti@matkaporssi.fi

9.2 Lentoyhtiön vastuu vahingoista

Lentoyhtiön vastuusta vahingoista voi lukea  täällä >>

9.3 Kuluttajaviranomainen

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.

Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttaja voi olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Lisätietoja EU:ssa toimivista riidanratkaisuelimistä löytyy osoitteessa http://ec.europa.eu/odr

10. Muuta

10.1 Henkilötietojen käsittely

Matkapörssi arvostaa palveluidemme käyttäjien yksityisyyttä ja pyrkii tarjoamaan heille turvallisen ja varman käyttökokemuksen. Noudatamme henkilötietojen käsittelyssä Suomessa voimassa olevaa tietosuojasääntelyä. Käsittelemme henkilötietoja (esim. nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero) lainsäädännön sallimissa rajoissa esimerkiksi asiakkuuden tai suostumuksen perusteella ja sen mukaisiin tarkoituksiin. Lisäksi käsittelyä voidaan toteuttaa muun muassa suoramarkkinointia varten.

Matkapörssin henkilötietojen käsittelyssä noudattamat käytännöt ja muut lisätiedot ovat luettavissa tietosuojaselosteessa. Tekemällä varauksen matkapörssi.fin kautta matkustaja hyväksyy myös Matkapörssin tietosuojalausekkeen sopimuksen osaksi.

10.2 Ehtojen muutokset

Matkapörssi voi tehdä näihin matkaehtoihin muutoksia. Matkapörssi pyrkii tiedottamaan muutoksista verkkosivuillaan tai muulla Matkapörssin sopivaksi katsomalla tavalla hyvissä ajoin ennen muutosten voimaantuloa.

Matkustaja on velvollinen huolehtimaan siitä, että se on tutustunut viimeisimpään voimassaolevaan näiden matkaehtojen versioon ennen varauksen tekemistä.

 

SULJE VALIKKO