Praha, kaupunkikohteiden ykkössuosikkeja ympäri vuoden

Praha -lumoavaa kauneutta, mielenkiintoista historiaa

Prahan yli tuhatvuotinen historia arkkitehtuurin ja taiteen saralla on vaikuttava. Goottilaiset, barokin ja renesanssin ajan upeat, mukulakivikatujen reunustamat talot ovat todistaneet kuninkaallisten ratsukkojen, Hitlerin joukkojen ja puna-armeijan tankkien ohikulkua aikojen saatossa. Seikkailu eksymättä pitkin vanhan kaupungin kapeita kujia, loistavat museot, monipuolinen musiikkitarjonta ja monet galleriat ovat tämän muodikkaan kaupungin parasta antia.

Prahan lumoava kauneus ja mielenkiintoinen historia tekevät kaupungista yhden Euroopan huippukohteen. Osa kaupungin herkkyyttä ovat esimerkiksi Prahan linna ja St. Vitus katedraali, jotka hallitsevat maisemaa Charles sillalta katsottuina ja ovat edukseen erityisesti öisessä valaistuksessaan. Päivämatkan päässä kaupungista sijaitsee myös vähintään tusina keskiaikaista linnaa, joissa historian voi aistia kivisiltä seiniltä.

Helsingistä Prahaan lennetään päivittäin useita suoria lentoja Finnairin ja Czech Airlinesin toimesta.

Lataa ilmainen Prahan matkaopas (PDF): Prague travel guide | Prague reseguide.

Passi ja viisumi

Tsekkiin matkustaessa Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia.
Voimassaoleva passi tai poliisin antama henkilökortti tulee olla mukana henkilöllisyyden todentamiseksi.

Valuutta

 

Tšekin rahayksikkö on Tšekin koruna CZK. Tavallisimmat luottokortit hyväksytään useimmissa paikoissa Prahassa, mutta käteinen on maksuvälineenä myös hyvin yleinen.

 

Aikaero

Kello Tšekissä on yhden tunnin jäljessä Suomen aikaan verrattuna. Lentojen aikataulut on ilmoitettu aina paikallisen ajan mukaan.


Matkapörssillä on Prahassa erittäin laaja hotellivalikoima. 

Olemme poimineet kuitenkin muutamia asiakkaiden suosikkeja valintaa helpottamaan.
Matkaa varatessa löydät nämä hotellit helposti kun hotellivaihtoehtojen kohdalla kirjoitat osan hotellin nimestä Etsi -kenttään.

a&o Prague Rhea ***  ”Asiakkaiden valinta”
Suuri hotelli hieman keskustan ulkopuolellam kuitenkin hyvien raitiovaunuyhteyksien päässä, tarjoaa erikokoisia huoneita, myös neljälle aikuiselle, erittäin edulliseen hintaan. Huoneet ovat siistis ja modernit. Korkean hotellirakennuksen ylemmistä kerroksista on upea näköala Prahan ylle.

 

 
Angelis ****  ”Matkapörssi suosittelee”

Tasokas, historiaa huokuva hotelli aivan Prahan historiaa huokuvan keskustan tuntumassa Vltavajoen törmällä. Sijainti on saanut erityistä kiitosta, sillä tästä hotellista on helppo sujahtaa Prahan kaduille niin kävellen, bussilla kuin metrollakin. Lisäksi asiakkaat pitävät hotellin siisteydestä sekä sisustukseta. Hotelli on saatavilla aamiaisella. 


Miksi varata Matkapörssistä?

  • Lento ja hotelli yhdellä varauksella – säästä rahaa!
  • Valmismatkaturva
  • ilmastokompensoituja matkoja
  • 100% suomalainen matkatoimisto
  • yli 200.000 tyytyväistä asiakasta
  • ilmainen matkatavaran kuljetus, kun valitset pakettiisi Norwegianin lennot

KATSO ALTA VALMIITA TARJOUKSIA

KohdeLähtöVrkAteriatLuokitusHintaVaraa